top of page

BOKSTRAINER

voor persoonlijke ontwikkeling

Bryan 0089.jpg
Boksen

BOKSEN

Bryan Cairo maakt gebruik van verschillende technieken uit het boksen en ook uit de psychomotorische therapie (PMT).

Boksen als persoonlijke coaching

 1. Boksen maakt emoties los. Boksen is een geweldige uitlaatklep.Door te boksen word je je bewuster van alles wat er in en rondom je lijf gebeurt. Door te boksen leer je jezelf beter kennen, terwijl je je emoties de ruimte geeft.
   

 2. Tijdens het boksen gebruik je je hele lichaam: niets wordt uitgesloten. Je leert hoe te bewegen en te voelen waar je kracht vandaan komt. Die komt niet alleen uit je arm; je hebt er veel meer voor nodig. 
   

 3. Je kunt grenzen aanvoelen en verleggen. Boksen vergt veel energie, zowel lichamelijk als geestelijk. Er zullen regelmatig gedachten door je hoofd flitsen als: “ik kan niet meer!” “Ik stop ermee!” En toch. Je lijf kan veel meer dan je denkt. Overtuig jezelf. Blijf doorgaan. Op een gegeven moment neemt de geest de positieve houding van het lichaam over: zo verleg je je eigen grenzen!
   

 4. Je wordt je bewust van je eigen gedrag. Ben jij iemand die er meteen in duikt en vervolgens geen energie meer over heeft voor de volgende ronde? Of durf je niet krachtig en zelfverzekerd voor je tegenstander te gaan staan? De kans is groot dat de manier waarop jij je opstelt in een boksring heel veel zegt over hoe jij je gedraagt in het dagelijks leven.

Bryan 9984_flip.jpg
PMT

PMT

PMT technieken bij coaching

PMT maakt net als boksen gebruik van beweging en lichamelijke ervaringen, maar dan door sport en spel, dans, ontspannings- en lichaamsbelevingsoefeningen. Het is een non-verbale vorm van coaching. Praten is dus niet altijd nodig om ergens te komen. Doel van het inzetten van een PMT-techniek kan bijvoorbeeld zijn om te leren om te gaan met emoties of om sociale vaardigheden te vergroten.

 

Het gaat niet om het bewegen en lichamelijk beleven op zichzelf, maar om wat je denkt en voelt tijdens het doen van een oefening. Deze inzichten kun je dan gaan gebruiken om nieuw gedrag te oefenen in hier-en-nu-situaties.

Je kunt met Bryan werken aan thema’s als: 

 • grenzen stellen

 • bindingsangst/verlatingsangst

 • vertrouwen

 • zelfbeeld

 • oplopende spanningen

 • boosheid/agressie

 • bewust worden van je eigen krachten

 

De sessies met Bryan vinden over het algemeen plaats in de buitenlucht, maar kunnen ook in een eigen trainingsruimte plaats vinden.

bottom of page