top of page

OVER BRYAN

Een korte kennismaking

BRYAN

CAIRO

Bryan Cairo werd in 1970 geboren in Paramaribo, Suriname. Toen hij acht jaar oud was moest hij naar Nederland verhuizen met zijn moeder, zusje en broer. Een beslissing waar hij niet gelukkig mee was. Hij zat in Nederland als enig niet blank kind op de basisschool en werd veel gepest en vaak in elkaar geslagen.

 

Op zijn dertiende had hij verschillende bijbaantjes om wat geld te verdienen maar het liefst was hij aan het voetballen. Daar was hij goed in. Zijn gymleraar moedigde hem ook aan om profvoetballer te worden.

Voetballen

Zo kwam het dat hij kon gaan voetballen bij RKC in Waalwijk waar hij de kans kreeg zijn talenten verder te ontwikkelen. Uiteindelijk kon zijn moeder de financiële last niet meer aan en zag Bryan zijn droom om profvoetballer te worden uiteen spatten.

Boksen

Hij besloot daarna te gaan boksen. Ook daar bleek hij talentvol in te zijn. Al snel werd hij kampioen van Zuid Nederland. Weer een tijdje later werd hij zelfs Nederlands Kampioen en daarna zelfs opgenomen in het Nederlands Olympisch Team.
 

"Ik vond dat natuurlijk heel spannend! Ik stond ineens met jongens te sparren die allemaal tienvoudig kampioen van Nederland waren. Anderen hadden zelfs al eens aan de Olympische Spelen meegedaan".

Fitness

Enkele jaren geleden startte Bryan met het verzorgen van allround kracht- en fitness bokstraining. Naast het boksen had hij ook nog een baan en volgde hij een 4-jarige opleiding om auto-spuiter te worden. Tussen al deze bezigheden door zag hij kans om zijn trainer/coach diploma's te halen voor Recreanten, Jeugd en Volwassen.

 

Gevangenen

Vanuit de bokswereld en auto's spuiten draaide Bryan een heel andere kant op qua werk: hij werd PIW-er in de Penitentiaire Inrichting in Vught. Die staat bekend als de best bewaakte gevangenis in Nederland met de zwaarste criminelen. Daar begeleide hij een groep van twaalf gedetineerden. 

Psychologie

Uiteindelijk volgde Bryan trainingen en cursussen zoals Psycho Motorische Therapie (PMT), Basis Psycho-educatie en als uitbreiding daarop de cursus Rationele Gevolgen.


(Kinder)psychologen

Na zijn stage bij Peer Praktijken is Bryan een aantal uur in de week blijven samen-werken met de Kinderpsychologe Dr. Peer. Zij heeft een praktijk voor psychomotorische therapie, dans en beweging in 's-Hertogenbosch.

 

Daarnaast krijgt Bryan ook vaak cliënten doorverwezen vanuit de praktijk van psycholoog Willem Broeders, psychotherapeut J.van Tilborg en via verschillende huisartsen.

Bokslessen

Bryan geeft ook individuele- en groeps bokslessen aan kinderen, mannen en vrouwen.

ook kun je bij Bryan terecht voor bokszaktraining krachtraining/ fitness /spier en pees  (TRX) versteviging zo ook  voedingsadvies.

 

Clinics

Bryan kan ook ingehuurd worden om clinics te verzorgen aan bedrijven, justitie, scholen of sportverenigingen. 

Opleidingen

  • Boks- en fitness- trainer/coach Recreanten & Jeugd

  • Cursus psychomotorische therapie (PMT)

  • Basis 'Psycho-educatie' & de uitbreiding: 'Rationele gevolgen'

bottom of page